Novák az első sorban ült XVI. Benedek temetésén

  • narancs.hu
  • 2023. január 5.

Belpol

Előtte nevetve rázott kezet Ferenc pápával. 

Novák Katalin köztársasági elnök részt vett XVI. Benedek volt pápa csütörtöki temetésén, a gyászmisét Ferenc pápa mondta. (A volt pápa ravatalánál korábban Orbán Viktor miniszterelnök is tiszteletét tette, majd kisebb botrány keletkezett abból, hogy utána homárt evett a tengerparton, és hogy ki is állta a cechet.) 

Novák Katalin a gyászmise előtt találkozott Ferenc pápával is, akivel vigyorogva rázott kezet az itt készült hivatalos fotó szerint. 

 
Novák Katalin és Ferenc pápa
Fotó: MTI/Sándor-palota/Vatikáni Média
 

Ezután került sor a gyászmisére a Szent Péter téren, erről már Novák posztolt a Facebookon egy videómontázst, amelyből az is látszik, hogy a VIP-vendégek soraiban ő az első sorban foglalt helyet: 

De ugyanez látszik egy korábban megosztott fotóján is (ezen megfigyelhető Semjén Zsolt is, Novák mögött két sorral): 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk