Blikk: A római nagykövetség állta Orbánék homárlakomáját

  • narancs.hu
  • 2023. január 5.

Belpol

Tengeri fogásokkal pihenték ki XVI. Benedek pápa ravatalának meglátogatását.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor és Lévai Anikó Róma tengerparti, Ostia nevű negyedében ebédelt kedden, miután napközben lerótták kegyeletüket a Szent Péter-bazilikában XVI. Benedek pápa ravatalánál.

A homárlakomáról, amely a magyar és a horvát sajtót is bejárta, a Blikk azt írja, hogy az asztalt Magyarország római követsége foglaltatta, majd később a számlát is a követség rendezte. 

A lap szerint az ebédre érkező delegációt rendőrök is érkeztek, "diszkrét védőfüggönyt" alkotva körülüttök. Hozzáteszik, hogy Orbán Viktor évek óta külföldre is magával viszi személyi testőrségének tagjait, ők kísérik mindenhova, még a privát programjaira is.

A hírt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke cáfolta a Telexnek. Azt írta: „Azt javaslom, hogy ne üljünk fel a bulvármédiás álhíreknek. Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez”. 

Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt is kiemelte, hogy Orbán Viktor a honvédség gépével érkezhetett Rómába. "Én nem tudom, a miniszterelnök mivel szokott a feleségével Rómába menni homárt enni, de a "honvédségi" luxus jet pont kedden egy óra körül landolt Rómában és éppen most gurul ki a felszálláshoz a visszaútra. Szóval vagy ilyen peches a miniszterelnök, hogy mindig pont ott van a feleségével, ahol a honvédségi luxus jet, vagy tényleg azzal utazott" - írta ki Hadházy Ákos, megosztva a repülőgép útvonalát mutató képet is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk