Novák Katalin elbúcsúzott

  • narancs.hu
  • 2024. február 26.

Belpol

Sok erőt kívánt utódjának. 

Az Országgyűlés elfogadta Novák Katalin lemondását, ezzel hétfőtől már nem köztársasági elnök az egykori családügyi miniszter, aki azután mondott le, hogy kiderült: kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgató-helyettesének, K. Endrének, akit pedofil bűncselekmény eltussolása miatt ítéltek el. 

A parlament egyúttal hétfőn megszavazta Sulyok Tamást, az Alkotmánybírság elnökét, aki Magyarország következő köztársasági elnöke. 

Novák egy videóval búcsúzott, melyben számos politikus, közéleti szereplő, egyéb híresség is szerepel, így például Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, Ferenc pápa, Elon Musk, a Tesla és az X (egykori Twitter) vezére, és Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. Érdekesség, hogy Orbán Viktor egyáltalán nem szerepel a felvételen. 

A videóhoz azt írta Novák Katalin, hogy: „Búcsúzom. A mai nappal véget ér köztársasági elnöki szolgálatom.Szeretettel gratulálok Sulyok Tamásnak, és sok erőt kívánok neki a következő évekre!”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk