Balog Zoltán K. Endréről: „Engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni”

  • narancs.hu
  • 2024. február 27.

Belpol

Balog Zoltán továbbra sem hajlandó elárulni, pontosan miért gondolja a pedofilsegítő igazgatóhelyettest ártatlannak.

„Azt kérem, hogy engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni”

– válaszolta Balog Zoltán református püspök a 444 kérdésére, hogy miért gondolta ártatlannak K. Endrét, a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesét, aki a bírósági ítéletek szerint a pedofil igazgató, Vásárhelyi János bűnsegédje volt.

Balogot hétfő este a Dunamelléki Református Egyházkerület mátraházi üdülőjénél találták meg, de természetesen ezúttal sem válaszolt semmi érdemlegeset a kérdésekre azon túl, hogy szeretne találkozni a lelkipásztorokkal, illetve hogy magánterületen vannak.

Balog felelőssége a Novák Katalin és Varga Judit lemondatásával járt kegyelmi botrányban került elő, ugyanis többen is azt állították, az egykori miniszter biztatta a köztársasági elnököt, adjon kegyelmet K. Endre pedofilsegítő igazgatóhelyettesnek. Balog konkrétumot a nyilvánosság előtt azóta sem mondott, de a református zsinatelnöki tisztségéről a nyomás miatt lemondott, a püspöki pozíciót azonban továbbra is megtartotta. Olyannyira, hogy egy kiszivárgott levélben is hangoztatta, hogy továbbra is ártatlannak gondolja K. Endrét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk