Novák Katalin: Európa lassú öngyilkosságot követ el

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. március 31.

Belpol

De semmi vész, mert mindenki a magyar családtámogatási modell részletei iránt érdeklődik.

"Európa a mi Európánk (...), elemi érdekünk, hogy belülről változtassuk meg". Európa lassú öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról, és arról, hogy támogassa a fiatalokat a gyermekvállalásban, a családalapításban, majd a gyermeknevelésben. Ezt nem nézik tétlenül, ezért belülről kell megváltoztatni – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek, miután felszólalt Veronában a Családok Világkongresszusa elnevezésű rendezvényen.

Novák Katalin az eseményen arról beszélt: sok közös van Olaszországban és Magyarországban abban is, ahogy a két ország kormánya a migrációt kezeli, valamint abban, ahogy a családok támogatása mellett kiáll.

Felidézte, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes is azt mondta, szeretnének tanulni Magyarországtól ezen a területen.

Novák Katalin kiemelte, hogy a migráció és a családpolitika kérdése összefügg, hiszen a migráció támogatása szerinte sok európai vezető szerint válasz a népesedési problémákra.

A magyarok és az olaszok azonban nem szeretnék ezt az utat járni, az erős határokban hisznek; Magyarország szárazföldön, Olaszország a tengeren védi Európa határait – hangsúlyozta Novák. Abban érdekeltek, hogy Európa biztonságos maradhasson.

Novák kiemelte, az olaszok mellett amerikai, ausztrál, brazil, francia résztvevők is jelezték, hogy szeretnék megismerni a magyar családtámogatási modell részleteit és lehetőség szerint megvalósítani annak egyes elemeit, tehát hivatkozási alap lett, amit a magyar kormány tesz ezen a téren.

Hurrá.

Figyelmébe ajánljuk