Novák Katalin: Motivált, megbecsült tanárok kellenek

  • narancs.hu
  • 2022. október 26.

Belpol

A köztársasági elnök minden megyébe ellátogat. Győrben tárgyalt a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével.

„Győr-Moson-Sopron megyében járva az első utam Horváth Péterhez, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökéhez vezetett, aki a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója is. Meghallgattam véleményét, tapasztalatait. Egyetértettünk: mielőbb megnyugtató megoldásra van szükség a tanárok anyagi biztonsága érdekében. Háromgyermekes édesanyaként és elnökként is az a meggyőződésem, hogy motivált, megbecsült, magas szinten teljesítő pedagógusok kellenek gyerekeink biztos jövőjéhez” – tette közzé szerdán a Facebookon Novák Katalin köztársasági elnök. 

Az államfő a következő években végigjárja Magyarországot, minden megyébe ellátogat.

„A vidékjárás első állomása Győrbe vezetett” – írja a találkozóról az MTI. „A köztársasági elnök nemcsak a megyeszékhelyre, hanem Lipótra és Mosonmagyaróvárra is ellátogatott. Lipótra és Mosonmagyaróvárra is ellátogatott. A Szigetközben fekvő Lipóton találkozott a település polgármesterével, Tóth Péterrel, aki egyben a Lipóti Pékség Kft. alapító tulajdonosa. Tóth Péter beszámolt Novák Katalinnak arról, hogyan alapította a céget és milyen fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban, majd az államfő megtekintette az üzemet is, ahol a pékség Nyugat-Dunántúlra szánt termékeit készítik. A látogatást követően átsétáltak a szigetközi településen a Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolához. Útközben Novák Katalin helyiekkel is találkozott, az óvodások pedig verssel köszöntötték. Az iskolánál Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes fogadta, majd az iskola udvarán a szünetben Novák Katalin rövid ideig játszott és beszélgetett a gyermekekkel. A hetedik osztályos tanulók egy osztályfőnöki óra részeként angol nyelven, kötetlen hangulatban beszélgethettek az államfővel. Mosonmagyaróváron a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér karát kereste fel Novák Katalin, ahol a mosonmagyaróvári felsőfokú képzés történetét, valamint a mosonmagyaróvári vár közelmúltban befejeződött rekonstrukcióját mutatták be.”

A köztársasági elnök Mosonmagyaróváron az 1956-os sortűz emlékére szervezett megemlékezésen vett részt, később a megye egyházi, felsőoktatási, kulturális, egészségügyi, politikai vezetőivel találkozott a tudósítás szerint.

Nov?k Katalin Lip?ton

 Novák Katalin köztársasági elnök a lipóti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolánál 2022. október 26-án. Mellette: Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes (b) és Tóth József Péter, a Lipóti Pékség Kft. és a Lipóti Sütőipari Kft. tulajdonosa, polgármester (j).

MTI/Koszticsák Szilárd


Novák Katalin köztársasági elnök a lipóti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolánál 2022. október 26-án. Mellette: Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes (b) és Tóth József Péter, a Lipóti Pékség Kft. és a Lipóti Sütőipari Kft. tulajdonosa, polgármester (j).

MTI/Koszticsák Szilárd

  Novák Katalin köztársasági elnök a lipóti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Bencés Általános Iskolánál 2022. október 26-án. Mellette: Sárai-Szabó Tamás Kelemen perjel, bencés szerzetes és Tóth József Péter, a Lipóti Pékség Kft. és a Lipóti Sütőipari Kft. tulajdonosa, polgármester. Fotó:  MTI/Koszticsák Szilárd

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk