Novák Katalin: "Nem érdemes lemondani a gyermekvállalásról csak azért, mert valaki szeretne a hivatásában kiteljesedni"

Belpol

A köztársasági elnök a pápának beszélt arról, hogy személyes küldetése, hogy ezt el is mondja a fiatal nőknek.

Novák Katalin  a vatikáni rádió magyar nyelvű adásában számolt be arról, hogy csütörtökön magánaudiencián fogadta a katolikus egyházfő, akivel - elmondása szerint - több mint negyven percen keresztül négyszemközt beszéltek spanyol nyelven.

Novák arról mesélt, hogy a pápával beszéltek a hagyományos családok segítéséről, valamint arról, hogy a fiatalok milyen gyakran találkoznak azzal a káros megközelítéssel, amely szerint a gyermek teher, nyűg, ökológiai lábnyoma miatt veszélyt jelent a Föld fennmaradására és a szakmai kiteljesedés útjába áll.

Novák Katalin személyes küldetésének nevezte, hogy elmondja a fiatal nőknek: nem érdemes lemondani a gyermekvállalásról csak azért, mert valaki szereti a munkáját, szeretne a hivatásában kiteljesedni.

"Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon anyagi ok ne legyen akadálya a családalapításnak vagy egy újabb gyermek vállalásának" - hangoztatta Novák Katalin a rádióműsorban.

Novák arról is bezsélt, hogy a találkozón az ukrajnai háború kapcsán szóba került a női vezetők szerepe a konfliktushelyzetek békés rendezésében. Hozzátette, abban kérte Ferenc pápa segítségét, hogy miként tudna eredményesen fellépni a béke érdekében, ugyanis közös érdek mielőbbi béke. "

Novák Katalin közölte azt is, hogy személyesen adott át meghívólevelet Ferenc pápának, és bíznak is abban, hogy jövőre Budapestre látogat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk