Jövőre Magyarországra jön Ferenc pápa

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. augusztus 25.

Belpol

Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos meghívólevelet adott neki.

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta a köztársasági elnök csütörtökön Rómában a közmédiának.

Novák Katalin közölte, hogy a 40 perces magánaudiencián három fő témáról beszéltek Ferenc pápával: a jövő évben esedékes magyarországi pápalátogatásról, az ukrajnai háborúról és a családok támogatásáról.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a találkozón átadott egy hivatalos meghívólevelet Ferenc pápának és kérte, hogy jövőre látogasson el Magyarországra. A főpásztor megerősítette, hogy szándékában áll Magyarországra látogatni.

A római katolikus egyház feje legutóbb tavaly, az Eucharisztikus Kongresszus idején járt Magyarországon:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

A Balaton szemete

  • narancs.hu
Tíz év nem nagy idő; a számítások szerint ennyi idő múlva megtelik a tó déli partjának szeméttelepe. Som községtől délre, Natura 2000 természetvédelmi területen létesített feldolgozóba viszik a Siókom kukásautói.