Kövér László hivatala összesen 100 millió forintért vesz új autókat

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Belpol

Az Országgyűlés Hivatala hét autót újít be.

Három tételben, összesen 101,6 millió forintért vásárolt új személyautókat az Országgyűlés Hivatala – írja a Magyar Hang.

A Parlament üvegzseb oldalalán látható leírás szerint a beszerzés nyertese a kormányzati-állami pályázatokon szokásosan jól szereplő Porsche Hungária Kft., az autók beszerzése pedig idén augusztus és 2024 májusa között zajlik majd.

A hivatal a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hogy a fent említett összegből hét darab Skoda Superb Style személyautót vesznek, nem parlamenti frakciók részére, hanem saját használatra.

A vásárlás oka a korábbi flotta elöregedése, 7 olyan autót cserélnek, amelyek 7-14 éve használatban vannak és átlagos futási teljesítményük túllépi a megtett 200 ezer kilométert, néhány esetben a 300 ezer kilométert is.

A portál hozzzáteszi, hogy az új autók így darabonként 14,5 millió forintba kerülnek, ami nem tűnik túlárazottnak, tekintve a piaci kínálatot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk