November végére tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezete

  • narancs.hu
  • 2022. október 3.

Belpol

November 26-án délelőttre a Kossuth térre hívnak mindenkit, akinek fontos az oktatás ügye. 

Ülésezett hétfőn a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezetősége, az ülés után közleményben foglalták össze a következő lépéseket: 

  • Egyrészt a PSZ továbbra is támogatja a helyi gördülő sztrájkok megszervezését, és ösztönzi, hogy a fővárosi és vidéki iskolák, helyi közösségek, szülők élőlánccal, flashmobbal fejezzék ki tiltakozásukat, amiért a kormány évek óta semmilyen érdemi döntést nem hoz az oktatás helyzetének javítására, közben feláldozza a gyermekek, a diákok jövőjét!
  • A szakszervezet kezdeményezi, hogy a Magyar Közoktatás Napján, november 22-én a pedagógusok, az oktatók tartsanak demokrácia órákat, melyeken hangsúlyozzák, hogy a demokratikus jogokat egyetlen hatalom sem korlátozhatja. A szervezéshez idejében minden segítséget megad a szakszervezet.
  • Szintén a Magyar Közoktatás Napjához kapcsolódóan a PSZ országos tüntetésre hívja Budapestre mindazokat, akiknek fontos az oktatás ügye. November 26-án, szombaton délelőtt a Kossuth térre várja a pedagógusokat, az oktatás minden dolgozóját, a szülőket, a civil szervezetek képviselőit.

"Az eddigi akciók, a tavaszi országos és az őszi helyi sztrájkok ráirányították a társadalom figyelmét arra, hogy mekkora bajban van az oktatás. Már mindenki számára egyértelmű, hogy a szakszervezetek nem bérharcot folytatnak, hanem a gyermekek és a diákok érdekeit tartják szem előtt. A PSZ nem várja meg, hogy a kormány elfojtsa a helyi tiltakozásokat. Elérkezett az idő a közös összefogásra!" – írták a közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk