Nyílt fórumon kritizálta Donáth Annát Baja momentumos polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Belpol

A Momentum országgyűlési frakciója jelenleg nemkívánatos a városban.

Pikáns rendezvény vendége volt Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára. A Nők a politikában című rendezvény házigazdája Magóné Tóth Gyöngyi Mária kalocsai DK-s politikus volt.

Magóné a fórumon megkérdezte Nyirati Klárát, mit szól hozzá, hogy Donáth Annak keményen nekiment a DK-nak. „Te ezt momentumosként hogy éled meg?"

Az atv.hu tudósítása szerint a polgármester nemcsak arról beszélt, hogy nem ért egyet Donáth Annával, hanem arról is, hogy Fekete-Győr András és Soproni Tamás sem ért egyet vele, sőt az is elhangzik, hogy a Momentum országgyűlési frakciója nemkívánatos Baján. Magóné Facebook-oldalára felkerült az erről szóló videó is, 44.52-től indul a Donáth Annáról szóló rész:

Lássuk, hogyan reagált Nyirati Klára arra a kérdésre, hogy hogyan éli meg Donáth Anna DK-val szembeni frontnyitását.

"Borzasztó rosszul [élem meg]. Olyannyira, hogy én pont tegnap beszéltem Fekete-Győr Andrással, nem tudom, hogy mennyire ismerős a Fekete-Győr András neve, és ő is úgy gondolja, hogy a Donáth Anna hülyeségeket csinál. Tehát ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? Egyrészt. Másrészt meg a Fidesz csak röhög a markába" – fogalmazott a momentumos polgármester, majd így folytatta:

"Én a Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamás, nem tudom mennyire ismerős, vele találkoztam a hétvégén, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához. Utána felhívta az Annát, hogy oké,

most akkor mit mondjak a DK-soknak helyben? 

Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel. Amikor ez a beszéd megjelent, én rögtön felhívtam a Gyöngyit, és mondtam, hogy ne haragudj, én ezt nem így gondolom. Ez egyszerűen egy nonszensz dolog, szerintem taktikailag is az, meg erkölcsileg is az, mindenhogy. Mert egymásnak esni azután kéne, idézőjelben, ha már visszavettük az országot a Fidesztől. Ha már visszavettük, és kezdődik elölről a rendszerváltás. Akkor lehet, koalíciós partnereket keresni, meg kitalálni, hogy együtt kormányozunk, vagy külön kormányozunk, vagy melyik minisztérium kié legyen, melyik poszt kié legyen, lehet vitatkozni is, mert nyilván nem egyformán gondolkodunk. De

most az van, hogy a Fidesz a főellenség.

A Fidesz az, aki tönkreteszi az országot, aki tönkretette már az országot. És az ellenzékieknek főleg helyben totálisan együtt kell működni. Ha elkezdünk külön utakon járni, akkor ebből semmi sem lesz. Az EP-választáson legyenek külön listák, miért ne lenne, az a normális, mindenki meg akarja mutatni hogy milyen, ilyen elgondolása van, olyan elgondolása van, azzal nincs baj. De helyben muszáj egy csapatot szembeállítanunk a Fidesszel" – mondta Nyirati Klára.

Szerinte ez annyira rossz lépés volt Donáth Annától, hogy "most 

a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek.

Ne jöjjenek, azért, mert most nem kívánatosak Baján. Mert egyszerűen most a közvélemény a Momentum ellen van emiatt. Legalábbis az ellenzéki közvélemény. Úgyhogy van is ebből most sértődés, belső baj, meg minden, és én mondtam, hogy ezt én most nem vállalom egyszerűen be" – mondta  a beszélgetésen Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere.

Donáth Annával november elején készített interjút a Narancs:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk