Újabb egészségügyi szakellátás szűnik meg Zalaegerszegen

  • narancs.hu
  • 2024. január 10.

Belpol

Akinek kézsebészeti szakellátás kéne, indulhat Ajkára.

A zalaegerszegi Szent Rafael Kórház is beáll a részleges leállással működő egészségügyi ellátóhelyek sorábaírja a Magyar Hang. A kórházban megszűnik ugyanis a kézsebészeti szakellátás, a pácienseket a továbbiakban az ajkai Magyar Imre Kórház látja el. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján elérhető határozat szerint az intézkedés visszavonásig érvényes. 

A dokumentumból kiderül, hogy az intézmény előzetesen jelezte, idén január 4-től december 31-ig azért nem tudja ellátni a kézsebészeti járóbeteg-szakrendelést, mert a szakorvosi személyi feltételek nem adottak. 

Az NNKGY a döntés meghozatalakor saját bevallása szerint figyelembe vette más térségbeli ellátóhelyek (Győr, Nagykanizsa, Keszthely, Veszprém, Zirc) kapacitását, valamint a távolságot, így esett a választás a zalai megyeszékhelytől 85 kilométerre, másfél órányi autóútra eső ajkai kórházra, mint kijelölt ellátóhelyre.

Zalaegerszegen januártól szünetel az urodinamiai (húgyutak vizsgálatát ellátó) szakrendelés is, a közellátásra igényt tartó pácienseknek a 90 kilométerre lévő Pápára kell utazniuk.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.