Nyomozás indult Magyar Péter kijelentései alapján

  • narancs.hu
  • 2024. február 16.

Belpol

Hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) „dr. Magyar Péternek a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján” – írja a Blikk.

Magyar Péter február 11-én este adott hosszú interjút a Partizánnak, amiben többek között a rogáni propagandagépezet működéséről, Tiborcz István szállodáiról, valamint a Diákhitel Központ többszörösen túlárazott szerződéseiről is mesélt. Az interjú megjelenése után Tényi István, volt fideszes politikus tett közérdekű bejelentést a rendőrségnél. Ebben részletesen felsorolta, hogy Magyar Péter miket mondott az interjúban például a Diákhitel Központról, a Pegasus-botrányról és a Schadl–Völner-ügyről.

„A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem”

– idézi Tényi feljelentését a Blikk. A KR NNI most hivatalos levélben tájékoztatta az egykori politikust, hogy a feljelentése alapján nyomozást indítottak. A nyomozó iroda tájékoztatása szerint mentelmi joggal érintett személy érintettsége egyelőre nem merült fel, ezért nem a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk