Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése alapján

  • narancs.hu
  • 2022. január 5.

Belpol

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás gyanúja miatt, az ördög ügyvédje blogon megjelentekkel kapcsolatban.

Varga Judit igazságügyi miniszter december végén tett fejelentést ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt, miután Borkai Zsolt korábbi győri polgármestert lebuktató az Ördög ügyvédje blogon szivárogtatást ígért róla, azzal vádolta meg a blog mögött álló, hogy leszbikus kapcsolatai vannak.

Az ügyészség közleményében az áll, Varga feljelentése szerint„2021. december 27-én ismeretlen elkövető »Az ördög ügyvédje« elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett”. Az igazságügyi miniszter „indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át”.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt” rendelte el a nyomozást.

(ügyészség)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk