Óbuda polgármestere szerint a kormány a rezsitámogatásokkal meg akarja osztani az ellenzéket

  • narancs.hu
  • 2023. január 3.

Belpol

Azon meglepődött, hogy vannak, akik „bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet”. 

„Az, hogy vannak ellenzéki kerületek és települések, amelyek kaptak – a kormánypártiakhoz képest természetesen jelentősen kevesebb – támogatást, nyilvánvaló szándék a kormány részéről, hogy megossza a nem fideszes polgármestereket. Vannak olyanok, akiknek megsimogatják a buksiját, másoknak meg virgácsot adnak. Őszintén meglep, hogy szép számmal vannak közülünk, aki bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet. Lelkük rajta” – írja a Facebookon Óbuda polgármestere, Kiss László. 

Egy hétfő esti közleményből derült ki, hogy a kormány 44 milliárd forinttal kompenzálja az önkormányzatokat a magas rezsiköltségek miatt. A támogatásban elsősorban fideszes vezetésű települések és fővárosi kerületek részesülnek, de vannak közöttük ellenzéki önkormányzatok is, mint például a II. kerület vagy Pécs. 

A DK kedden közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy pert indít, amiért az ellenzéki vezetésű, főleg a párt politikusai által vezetett kerületek kimaradtak a támogatásból. Kiss László is jelezte bejegyzésében, hogy erre a lépésre szánta el magát. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk