Óbudai polgármester Demeter Szilárdról: "Egyszerűen összevissza beszél"

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Belpol

Kiss László jelezte, hogy a Sziget fesztivál amúgy főleg a kerülethez és a fővároshoz tartozó területeken zajlik. 

Mint arról beszámoltunk, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Petőfi Irodalmi Ügynökség vezetője és miniszteri biztos a Spirit FM-en beszélt arról, hogy ha akarná, megszüntethetné a Sziget Fesztivált is

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált” – fogalmazott Demeter, hozzátéve, hogy a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka azért sokkal nagyobb annál, mint amit ő szeretne a területrészén, ezért mégsem akarja megszüntetni azt. 

Kiss László óbudai (volt MSZP-s, jelenleg DK-s) polgármester az ATV-nek viszont kifejtette, hogy a Hajógyári-szigetnek az a része, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

"Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a Sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog,

én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen összevissza beszél"

– vélekedett a polgármester.  

A Sziget menedzsmentje nem kívánt nyilatkozni, az ATV Híradónak azt írták, hogy mindig széleskörű együttműködésben szervezik a fesztivált, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nemcsak a Sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk