Olyan borzasztóak az állapotok a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban, hogy kivonultak a diákok

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 29.

Belpol

Az épületet épp felújítják, ami a döntéshozók szerint nem befolyásolja az oktatást. Eközben a falakban és a konnektorokból is folyik a víz a nagy esők miatt.

Már nemcsak a szülők, de a diákok is tüntetnek a a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban, ahol az iskola felújítási munkálatai miatt jelenleg nincs tető, se fűtés, ráadásul a nagy esőzések miatt a falakról, konnektorokból is folyik a víz, a termek jó részét bezárták. A diákokat viszont így is kötelezték, hogy bent tanuljanak, ugyanis hiába kérték a tanév elején a tankerülettől, hogy az első hónapban online oktatás legyen, a tankerület szerint az iskola alkalmas a jelenléti oktatásra.

A tegnapi és mai esőzések azonban teljesen tarthatatlanná tették a helyzetet - erről  a hvg.hu és a Telex számolt be. Ezt tetézte, hogy a mára a szülőknek ígért fórumot a tankerület-vezetője még előző este lemondta, így a szülők eleve úgy indultak neki a napnak, hogy délután tüntetést tartanak.

Ekkor még úgy tűnt, hogy a diákoknak jelenléti oktatást tartanak, a szülők és a tanárok reggel próbáltak takarítani, vízteleníteni néhány termet, hogy az iskolába járó mintegy félezer gyereknek legyen hol tanulnia, de nem sok sikert értek el.  A Facebookon is posztolt képek szerint az iskola gyakorlatilag vízben áll, ráadásul nem most először, a héten az egyik nap már haza kellett küldeni a diákokat a beázás miatt. Ma a Diákönkormányzat lépett: felszólította a tanulókat, hogy menjenek haza. Ez azokra a diákokra vonatkozott, akik egyébként az iskolában tanultak volna, ugyanis vannak osztályok, amelyeknek az óráit már a művelődési házban vagy egy másik helyi iskolában tartják.

Az iskola igazgatója a saját hatáskörében már tehetetlen, ugyanis az elmúlt hetekben már kimerítette azt a kvótát, amivel saját hatáskörben rendkívüli szünetet rendelhet el. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis csak a belügyminiszter rendelhet el online oktatást, a tankerület szerint viszont az iskola alkalmas a jelenléti oktatásra. A diákok kivonulása így gyakorlatilag polgári engedetlenségnek számít.

A város polgármestere a Facebook-oldalán azt írta, levélben kér azonnali intézkedést Pintér Sándortól, hogy a tanulók, a tanári kar és az ott dolgozók biztonsága és a zavartalan oktatás feltételei biztosítva legyenek. Mint írta:

"Végül szeretném a tankerület és Vécsey László figyelmét felhívni arra/ akik az épületet jelenléti oktatásra alkalmasnak ítélték meg/ , hogy nem a “sufnit” újítják fel a falu szélén, hanem az országos rangsorban a 13. legjobb gimnáziumának épületét , ahol több mint 730 tanuló tanul/ na/ "

A Török Ignác Gimnázium a napokban azzal került be a hírekbe, hogy a felújítás során tanítás közben bontották az azbeszttartalmú tetőt. A tanklerület szerint ezzel sem volt probléma.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.