RTL: Tanítás közben bontották az azbeszttartalmú tetőt egy gödöllői gimnáziumban

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 24.

Belpol

Az oktatási tevékenységre nézve veszélyt mégsem állapítottak meg.

Úgy bontották az azbeszttartalmú tetőt egy gödöllői gimnáziumban, hogy a gyerekek bent ültek az iskolában – derül ki az RTL híradójából. Az RTL birtokába került jegyzőkönyv szerint ezt az építés vezetője is elismerte, de szerinte a veszélyes anyag mennyisége minimális volt.

A felújítás miatt egyébként október közepéig fűtés sem lesz az épületben. Az iskola igazgatója a Belügyminisztériumtól kérte, hogy rendeljen el digitális oktatást, azonban a tárca közlése szerint ezt nem tehették meg.

Az iskola fenntartója, a Dunakeszi Tankerületi Központ válaszolt a híradó korábban feltett kérdéseire is. Azt írták, a bontást végző cég hatósági engedéllyel szedte fel a tetőborítást, a légtérmérés pedig azt igazolta, hogy a levegőben nem volt egészségkárosító koncentrációjú azbeszt. A felújítást a katasztrófavédelem és a munkaügyi hatóság is vizsgálta, és az oktatási tevékenységre nézve veszélyt nem állapítottak meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk