Önkéntes orvosnak jelentkezett Cseh Katalin

  • narancs.hu
  • 2020. március 21.

Belpol

Még nem tudja, hogy mikor és hova fogják beosztani.

„Már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba. Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van, ezért a héten én is jelentkeztem az Országos Mentőszolgálat felhívására önkéntes orvosként segíteni a járvány elleni védekezést” – írja Facebook oldalán a Momentum EP-képviselője.

Cseh Katalinnak orvosi diplomája van, dolgozott is orvosként. Azt nem tudja még, hogy hova lesz beosztva, és hogy mikor tud kezdeni, de ezekről a későbbiekben tájékoztatást ad.

„És ha lehet ilyet kérni, akkor kérlek, ti is fontoljátok meg azt, hogy jelentkeztek önkénteskedni! Nemcsak az egészségügyben lehet segíteni, rengeteg lehetőség van: lehet maszkot varrni, idős embereknek segíteni bevásárolni, kutyát sétáltatni, önkormányzatok tájékoztató munkájában részt venni, otthonról mesét olvasni - mindenki meg tudja találni a neki megfelelő feladatot. Van, aki azzal segíthet, hogy otthon marad. Közös erővel le tudjuk győzni ezt a borzalmas vírust, és el tudjuk hozni mielőbb a boldog, nyugalmas időket” – fogalmaz a politikus.

Figyelmébe ajánljuk