Nincsenek elkényeztetve a háziorvosok a védőfelszereléseket illetően

  • narancs.hu
  • 2020. március 20.

Belpol

3 maszkot és egy 110 ml-es kézfertőtenítőt kapnak. Komolyan, ezt mind.

Egy budapesti házorvos a mai napon átvette a Mohács utca 24. szám alatt található Országos Mentőszolgálattól a védőfelszerelését, amit az állam biztosított számára: pontosan 3 darab FFP1 típusú maszkot és egy 110 ml-es kézfertőtlenítőt kapott – írja a 444.hu.

Ezen a szetten az asszisztensével kell osztoznia egy első vonalbeli ellátó, belgyógyász háziorvosnak. A portál megjegyzi, hogy ez nem napi felszerelés, hanem az összes, amit az állam egy háziorvos és az asszisztense számára biztosít.

A 444.hu felhívta a doktort, aki szerint ez semmire sem jó, ugyanis az FFP1-es maszk, amit kaptak pont annyira véd, mint a sima sebészi maszk, és három darab belőle nem elég egy orvos számára.

Szerint az elegendő felszerelés az lenne, ha jutna védőszemüveg, műszakonként két darab egy fokkal jobb minőségű FFP3-as maszk neki és az asszisztensének, ha egyszerhasználatos köpenyekben dolgozhatnának és ha elfordul egy gyanús eset, akkor lenne védőruhájuk is.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.