Óránként 28 ezerért lehet zsidózni a SOTE-n

  • narancs.hu
  • 2013. február 22.

Belpol

Gyöngyösi Márton, a Jobbik nagy szólamú alelnöke országjáró körútjának budapesti állomásául a TF (új nevén TSK, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kara) auláját választotta. Megtudtuk a TSK-tól, hogy milyen irányelvek mentén adnak teret egy pártrendezvénynek.

A választ, amelynek alapját egy értéksemleges, kevéssé életszagú szabályzat adja (az eseményről szóló tudósításunkat lásd itt), elektronikus levélben bocsátotta rendelkezésünkre a testnevelési kar:

„A Jobbik a termet a hivatalos listaár szerint bérelte (28 ezer Ft/óra), emellett hangtechnikai szolgáltatást (5 ezer Ft/óra) is igénybe vett. A terembérlés ideje alatt oktatási tevékenység már nem zajlott. A bérlő a bérleményen kívül szórólapot, zászlót, molinót nem helyezett el, a hallgatók közt nem agitált.

Mindez az egyetemi szabályzatnak megfelelően történt, ahogy más politikai párt által tartott rendezvény esetében is történni szokott. A Testnevelési és Sporttudományi Karon az elmúlt években szinte az összes parlamenti párt tartott már hasonló jellegű rendezvényt. A Testnevelési és Sporttudományi Kar pártpolitikailag semlegesen működik, ezért nem tehet különbséget a bérlést kezdeményező pártok között.”

A politikai rendezvényekre vonatkozó szabályzat a honlapon nyilvánosan hozzáférhető ezen a linken.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?