Kellemetlen közjáték a parlamentben: Orbán ki akart tépni Hadházy kezéből egy táblát

  • narancs.hu
  • 2019. október 21.

Belpol

A független képviselő a miniszterelnök beszéde közben akciózott.

Hosszú idő óta Orbán Viktor beszédet tartott a parlamentben: először a családvédelmi akcióterv, a faluvédelmi program, valamint az Európai Tanácsban tárgyalt fontos kérdésekről értekezett, majd köszönetet mondott a választóknak, amiért elmentek szavazni az önkormányzati választásokon.

„A magyarok elkötelezettek a demokrácia mellett” – mondta, majd gratulált minden megválasztott polgármesternek, képviselőnek – sok erőt és jó egészséget kívánt nekik. Hozzátette, minden polgármesterrel, képviselőtestülettel kész a kormány együttműködni pártállásra való tekintet nélkül. „A haza nem lehet ellenzékben” – mondta.

Az ellenzéki padsorokból készült ez a kép az esetről

Az ellenzéki padsorokból készült ez a kép az esetről

Fotó: Facebook/Tordai Bence

Hozzátette, a kormánypártok megkapták a szavazatok több mint 50 százalékát, ami azt jelenti, hogy a kormány folytathatja a munkáját, a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott.

És akkor feltűnt a színen Hadházy

Egy ponton Hadházy Ákos független képviselő Orbán pódiuma alatt plakátokat függesztett ki, amin olyan üzenetek álltak, mint: „Stop propaganda. Stop korrupció”, „Muszáj hazudnia, mert annyit lopott”. Orbán egy adott pillanatban kiesett a szerepéből és megpróbálta kikapni Hadházy kezéből, a táblát, de nem járt sikerrel. Ezt követően több képviselő felállt a helyéről, ezért Hadházy felhagyott az akcióval.

false

 

Fotó: Képernyőfotó/m1

Rövide szünet után Orbán folytatta a beszédét: elmondta, az Európai Unió területén nincs megegyezés a klímapolitika kérdésében, pedig a kormánynak van célja és terve: 2030-ra szeretne 90 százalékban karbonsemleges lenni.

Figyelmébe ajánljuk