Szabó Tímea ezt üzente Orbánnak: „Boldog Karácsonyt!”

  • narancs.hu
  • 2019. október 21.

Belpol

Az ellenzéki képviselők sem hagyták ki ma a ziccert.

„Hadd kívánjak én is boldog karácsonyt!” – így kezdte beszédét Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa hétfőn a parlamentben. Ezzel arra utalt, hogy Orbán Viktor pár éve Demeter Márta LMP-s képviselő kérdéseit vette semmibe és a vitát – a közelgő ünnepekre hivatkozva – azzal rekesztette be, hogy boldog karácsonyt kívánt.

Szabó a miniszterelnöki szónoklat után beszélt. Mint arról beszámoltunk, Orbán röviden értékelte a választásokat, gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek, majd kijelentette, a pártja kapta a legtöbb szavazatot, így eszük ágában sincs a politikájuk irányvonalán változtatni. Közben a független Hadházy Ákos egy táblát tartott Orbán pulpitusa elé, amire azt volt írva: Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott", amit a kormányfő megpróbált kitépni a kezéből.

Önök túltolták a biciklit

A Párbeszéd politikusa Orbán győzelmi beszédére úgy reagált: Karácsony Gergely 51 százalékkal győzte le Orbán Viktor „helytartóját”. „A budapestieknek elege van abból, amit önök műveltek. Szabadságra vágytak, ezért minimum kijár öntől egy bocsánatkérés”, majd hozzátette, „önök túltolták a biciklit. "Először is sokat loptak”.

„Sok volt a gyűlöletből is” – tette hozzá, megemlítve a Origót, a kormány elsőszámú propagandalapját, ami 24 órában „alkalmatlanozta” Karácsonyt. „Tényleg azt gondolták, hogy a budapestiek tétlenül nézik, hogy lerobbanak a kórházak? Tényleg azt gondolta, hogy meg lehet zsarolni a budapestieket, hogy csak akkor kapunk pénzt, ha nem ő nyer? Szórakozik velünk? Erre mondtak nemet a választók, ezért nyert Karácsony” – mondta.

Szabó Tímea azt is megkérdezte, tényleg azt hitték, hogy Borkai Zsolt orgiáit, lopásait tétlenül nézik a nagyvárosok szavazói. „Arra jöttek rá, hogy Borkaiból nem egy van, hanem százával rohangálnak ebben az országban, a kereszténynek hazudott Fideszen belül. A Fidesz a Borkai Zsoltok gyülekezete. Ezért nyert Karácsony, ezért nyertek a nagyvárosok vezetői”. „Úgy fogjuk felszabadítani az egész várost, ahogyan Budapestet is” – mondta, ám ekkor időtúllépésre hivatkozva leállította a házelnök.

"Boldog húsvétot!"

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is szót kért hétfőn a parlamentben. A képviselő arra hívta fel a figyelmet, a kormány támogatja Recep Tayyip Erdoğan török elnök politikáját. „Nem érzik magukat felelősnek ártatlan civilek életéért? Miért nem rázza meg a képek sokasága? Miért gondolja, hogy mi, magyarok ezen az oldalon vagyunk? Nem látok olyan nemzeti érdeket, ami alapján mi, magyarok e felett elmehetünk szótlanul. A magyar kormány politikája is felelős ezért! Szégyellem magam emiatt.”

false

Hozzátette, azt javasolja az ellenzéki kollégáknak, hogy ne csak politikai, hanem emberi szövetségek is kössenek, hogy az „agresszióval szembe tudjunk szállni”, és tavasszal „boldog húsvétot kívánjunk egymásnak”.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.