Orbán: "A nagy fenét, nem kapunk pénzt az EU-tól"

  • narancs.hu
  • 2020. július 31.

Belpol

Ráadásul Orbán szerint a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere.

"Nem szabad, hogy elragadjon minket a hév, a lelkesedés, a szív, a nyár, a Balaton. Legyen a fejünkben, hogy a vírus még itt van közöttünk" - mondta el Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióbeszédében.

Orbán kifejtette, hogy Magyarország jól teljesített a védekezésben, de továbbra is oda kell figyelni, és ha valaki külföldre menne, válasszon zöld jelzésű országot, mert más helyek bajt hozhatnak az itthon maradó, fegyelmezett emberekre.

Hogy várható-e második hullám, arról Orbán azt mondta: "Ez az egymillió dolláros kérdés: ha tudnék rá válaszolni, akkor nem miniszterelnök lennék, hanem valami orákulum."

Emellett kifejtette, hogy utóbb kiderült, a magyar egészségügyi rendszer (..) Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere.

A jelenlegi, 500 fő feletti rendezvényeket nem engedő korlátozások fenntartásáról beszélve elmondta, hogy a járvány miatt segíteni kell a könnyűzenével foglalkozóknak is, ezért a kormány elkülönített nekik több mint 5 milliárd forintot, és egy olyan program indul, amelyben garázskoncerteket rögzítenek, majd a média bemutatja őket. A keretből 800 millió forintot kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére különítettek el:

"És van egy speciális műfaj, ami sok magyar ember szívéhez, én is ebbe a rajongói táborba tartozok. Vagyunk néhányan, akik szerelmesei vagyunk a cigányzenének. Ők meg különösen is bajban vannak" - magyarázta.

Orbán röviden említette az eu költségvetését is:

"bár a magyar nyelvben valamiért így rögzítette, hogy mi pénzt kapunk az EU-tól, de a nagy fenét, nem kapunk pénzt. A nyugatiak által innen kivitt pénz egy részét szerezzük vissza" - mondta.


Figyelmébe ajánljuk