Orbán azt találta mondani, hogy az ellenzéket komolyan kell venni, küzdelem és harc van épp Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2019. november 8.

Belpol

Elismerte, hogy "a kormánypártok jelentős veszteségeket szenvedtek”.

Orbán Viktor szokásos rádiónyilatkozata újabb adásában Recep Tayyip Erdoğan csütörtöki látogatásáról beszélve, nem csak azt fejtette ki, miért szükséges, hogy nevezett diktátor maradjon a török elnök.

Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot

A miniszterelnök elővette a Soros-tervet.

De köszönetet mondott a budapestieknek, hogy elfogadták, vagy legalábbis tudomásul vették, mivel jár egy nagyhatalmi vezető érkezése, itt léte, távozása... Orbán azért nem volt rest hozzátenni, hogy ha még tüntetés is van az adott városban, az még nagyobb felfordulással jár...

A találkozók jelentőségéről azt mondta a miniszterelnök, hogy vannak katonai, biztonságpolitikai érdekek, hangsúlyozta „jobb elkerülni a katonai akciókat”, mert „első a biztonság”. De vannak gazdasági, diplomáciai és kulturális érdekek is, majd sorolt is néhányat.

Nagy Katalin álkérdéseire reagálva Orbán azt mondta az ellenzéki pártok tiltakozására reagálva, hogy "az ellenzék magatartását nem dolgom minősíteni, habár a kísértés nagy. De kétségkívül nem értik a dolgot."

Orbán szerint az ellenzék azért akarja elmozdítani (?) Erdoğant a helyéről, mert bevándorláspárti erők csoportjait képviselik, mert az ellenzék pedig bevándorlókat akar, lásd: Soros-terv.

De Orbán végtére is örül, hogy a széles közvélemény „inkább támogatja a nemzeti alapú külpolitikát”.

Orbán a műsor vége felé sok egyéb mellett Karácsony Gergelyről és az ellenzékről is szólt érdemben. A miniszterelnök azt mondta, „Érdekes helyzetben vagyunk, a kormánypártok jelentős veszteségeket szenvedtek” a választáson.

Szerinte az ellenzéket komolyan kell venni. Komoly küzdelem és harc van épp Magyarországon.

Orbán elmondása szerint a kormányülésen megkérdezte Karácsonyt, akarja-e az adott fejlesztéseket, maga is megegyezést szeretne, tudomásul veszi az új budapesti vezetés döntését.

"Sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kell feladni."

Ilyen például a Liget-projekt. Reagált Debrecen felajánlkozására, azt mondta, „vidéken is emberek élnek”, sok mindent meg lehet és kell is valósítani vidéken, de „mégiscsak Budapest a nemzet fővárosa".

Figyelmébe ajánljuk