Orbán Belgrádban: A "nyugatiak" által kitalált szankciók "súlyos veszedelmet" jelentenek az országra

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

A csütörtökön elfogadott EP-jelentésre csak annyit mondott, az egy unalmas vicc.

Orbán Viktor pénteken Belgrádban járt, ahol Aleksandar Vucic szerb elnök a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést adományozta neki a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataitért.

Az átadást követő sajtótájékoztatón aztán persze Orbán Viktor beszédet is tartott, elsősorban arról, mennyire nem ért egyet az EU Oroszország elleni szankcióival. (Amelyeket Magyarország éppúgy megszavazott, mint a többi tagállam, de ezt nem tett hozzál.)

Orbán szerint könnyű ezeket a szankciókat olyan országoknak meghozniuk, akik távol vannak Oroszországtól, de a közelségünk miatt minket ez rosszabbul érint, mint őket. Orbán azt is hangsúlyozta, hogy ezek a szankciók, amiket ma "a nyugatiak kitaláltak", nem szolgálják Magyarország érdekét, "sőt rendkívül súlyos veszedelmet jelentenek a számunkra". Szerinte ráadásul a most begyűrűző gyazdasági válságot mindössze annyival helyre lehetne tenni, hogy hatályon kívül helyezik ezeket a szankciókat. 

Orbán egy kérdésre válaszolva megemlítette a tegnap az Európai Parlament által elfogadott, Magyarországról szóló jelentést is, amely kimondja, Magyarország nem demokrácia, hanem "hibrid választási autokrácia". A jelentésről Orbán úgy vélekedett: "csak azért nem nevetünk rajta, mert már unjuk; ez egy unalmas vicc, harmadszor vagy negyedszer csinálják, hogy elfogadnak az Európai Parlamentben Magyarországot elítélő határozatot". Megjegyezte: "először még azt hittük, hogy ennek van jelentősége, de most már csak viccnek tekintjük".

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk