Orbán beszéde borította a minimálbér-tárgyalást

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Belpol

Pedig már majdnem megállapodtak a felek.

Orbán Viktor keddi beszéde, amit a 20 éves a Széchenyi Kártya Program című rendezvényen elmondott, borította a jövő évi minimálbérről szóló tárgyalásokat – írja a Portfolio.

A miniszterelnök ugyanis többek között azt mondta, hogy a kormány nem tudja tovább csökkenteni a munkát terhelő járulékokat, ebben már elmentek a falig.

Mint Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke nyilatkozta, most újból le kell ülni a szakszervezetekkel, pedig már a megállapodás közelében jártak. Az emelés megközelítette volna a várható infláció mértékét. 

„ Nagyjából annak felelt volna meg a béremelés mértéke. A munkáltatók részéről azonban ennek az volt a feltétele, hogy 2-3 százalékponttal csökkentse a kormány a munkáltatói járulékot, ahogy az előző években is tette” – mondta Rolek Ferenc.

A járulékcsökkentés nélkül a cégvezetőknek megint újra kell számolniuk az anyagi lehetőségeiket. A szakszervezetek viszont ragaszkodni fognak az inflációt közelítő, vagy akár azt meg is haladó béremeléshez, és ennek érdekében dolgoznak ki alternatív javaslatokat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk