A DK szerint vissza kell venni a fideszes milliárdosoktól az uniós támogatások előlegeit

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 3.

Belpol

Ha már úgy alakult, hogy várhatóan úgysem érkeznek meg.

Rónai Sándor, a párt EP-képviselője közölte: az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves lopása miatt. Az EU által finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat ugyanis a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

„Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből” – mondta. A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk