Orbán Kötcsén: Okos nemzetépítés, harcias kutyák, európai körforgalom

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 8.

Belpol

Kiszivárgott pár "gondolat" a kötcsei Orbán-fejtágítóból.

A zárt ajtók mögötti idei kötcsei Orbán-beszéd a sajtóba kijutott (kijuttatott) információk alapján a "nemzetépítésről" szólt, de fontos téma volt a demográfia és családpolitika is. Orbán utalt arra, hogy az azonos nemű párok örökbefogadását és a drogszabályozást illetően változtatásokra készül.

Az Index szerint Orbán név szerint kiemelte Novák Katalin családügyi államtitkárt, és a családvédelmi akcióterv folytatásáról beszélt. Az önkormányzati választások után jöhet az azonos nemű párok örökbefogadásával kapcsolatos „joghézag“ rendezése – a portál a tiltás bevezetését valószínűsíti.

Orbán állítólag arról is beszélt, hogy Salvini és Strache, vagyis a „nemzeti erők“ valóban vereséget szenvedtek, de ez csak átmeneti.

Az Atv.hu szerint Orbán Európát körforgalomhoz hasonlította: Európa országai együtt autóznak a körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak egy adott pillanatban. Az Index szerint Orbán záró gondolata a következő volt: "Nem az a fontos, milyen nagy a kutya, hanem hogy milyen harciasság van a kutyában."

Ezt a 2022-es választások kontextusában mondta.

Arról, hogy Rogán hogyan tolmácsolta Orbán útmutatását Kötcsén a sajtónak, itt írtunk.

false

 

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.