Orbán levelet írt a határon túli magyaroknak

  • narancs.hu
  • 2021.12.05 19:14

Belpol

Szavazásra és összefogásra buzdítja a kettős állampolgárokat már most.  

Levélben buzdítja szavazásra a határon túli magyarokat Orbán Viktor – ez derül ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkárának Facebook-posztjából. 

Dömötör a 2004-es kettős állampolgársági népszavazás évfordulójának apropóján írt arról, hogy "a miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz. Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson", ehhez regisztrálni kell. 

A poszt szerint Orbán a levelében arról is írt, hogy "egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra".

Dömötör szerint Orbán levelét a következő hetekben kézbesítik, az elmúlt években pedig több, mint 1,1 millióan kértek és kaptak kettős állampolgárságot, nekik küldik ki a levelet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."