Orbán: még háromszor annyi intenzív ágy van tartalékban koronavírus-fertőzötteknek, mint amennyit jelenleg használnak

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Belpol

Valamiért a szakápolók számáról nem szólt a miniszterelnök.

„A nyomás nagy, de egyelőre minden fronton állják a sarat az orvosok, az ápolónők és a kórházi szakszemélyzet és az iskolák is” – közölte a Facebookon megosztott videóján Orbán Viktor az operatív törzs hétfő hajnali ülése után.

Áttekintették a rendelkezésre álló védekezési kapacitásokat, eszerint „szabad ágy jelenleg, ami covidos betegek ellátására alkalmas, az 13 049”. A vasárnap reggeli jelentés szerint 7013 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A miniszterelnök szerint intenzív ágyból is van 1634. Jelenleg lélegeztetőgépen, intenzív ágyon 582 koronavírusos beteg. A nagyságrend érzékeltetése végett egy gyors matematikai műveletet is elvégzett, és közölte, hogy a covidos betegek ellátására jelenleg használt intenzíves ágyaknak még a háromszorosa áll rendelkezésre.

A hétfői friss adatok szerint 6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 147 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő. 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg.

(Facebook/Orbán Viktor)

Figyelmébe ajánljuk