Orbán nyilatkozott Magyar Péterről, de nem mondta ki a nevét

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Belpol

A miniszterelnök azt ismételgette, hogy a legfőbb ügyésznek hisz, majd azt, Magyar Péter a baloldal belügye.

Kivételesen nyilatkozott az újságíróknak, így a Telex munkatársának is Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, miután a kereskedelmi és iparkamara rendezvényén beszédet mondott. A videón egy női hang azt kérdezi az autóból kiszálló, gombolkozó miniszterelnöktől, miért nem hirdetik meg a kampányeseményeit, mire Orbán Viktor széttárja a karját, és azt mondja, itt vagyok.

A kormányfő hallotta azt a hangfelvételt, amelyet Magyar Péter készített, ezen Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter azt mondja, hogy Rogán Antal miniszter belenyúlt a Schadl–Völner-ügy ügyészségi irataiba. Polt Péter erről korábban azt mondta, nyom nélkül nem lehet manipulálni az ügyészség iratait. 

A kérdésre, mit szólt a hangfelvétel hallatán, a miniszterelnök úgy felelt: 

„Amit a legfőbb ügyész. Elhiszem, amit mond. ”

A kérdésre, hogy ezek szerint Varga Judit nem mondott igazat azon a felvételen, Orbán megismételte, hogy elhiszi, amit a legfőbb ügyész mond erről. Egy kérdéseire válaszolva azt mondta, Rogán Antallal sem beszélt erről, meg sem kérdezte, mert a legfőbb ügyésznek hisz.

Beszéd közben olykor mosoly bujkált a szája szögletében.

„Nem, mert a legfőbb ügyésznek hiszek. Azért választottuk meg. Tudják, a parlament választja a legfőbb ügyészt, a legnagyobb felhatalmazással. Közbizalmi állás. Amit a legfőbb ügyész mond – amíg a bíróság azzal ellenkezőt nem állít –, addig én a legfőbb ügyésznek hiszek” – mondta Orbán Viktor.

„Miért ne lenne?” – kérdezett vissza arra a kérdésre, megvan-e még a bizalma Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter iránt, aki Magyar Péter jó barátja volt. – „Szegény Gergő erről nem tehet. A Gergőnek van baja, mert megműtötték, és nehezen mozog. Az komoly baj”.

Orbán hozzátette, Gulyás ajánlotta Fidesz-tagnak „az igazságügyi miniszter férjét” – a nevét nem ejtette ki –, de „ez nem érinti az ő munkáját, mert a bizalom a munkából fakad”.

Orbán Viktor a Magyar Péterre vonatkozó további kérdésekre azt felelte, baloldali belügynek tartja a felbukkanását, majd a baloldal elrendezi a dolgot. „Az én nézőpontomból a baloldalon minden párt egyforma, háborúpártiak, és áskálódnak Magyarország ellen Brüsszelben, ezért az én munkámat ez nem befolyásolja. Mehetek?” – kérdezte végül erélyesen, és ment is.

Arra a kérdésre, hogy a költségvetés mostani helyzetében felelős döntés volt-e a reptérvásárlás, már nem válaszolt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk