Polt Péter: Nincs tudomásunk a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba történt jogellenes beavatkozásról

  • narancs.hu
  • 2024. április 12.

Belpol

Megismételte az ügyészség korábbi nyilatkozatait.

Hajnal Miklós a Momentum országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez a Magyar Péter által közzétett hangfelvétellel kapcsolatban, amelyen Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter arról beszél, hogy Rogán Antal kihúzatta magát és köreit a Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagaiból. Az ellenzéki politikus azt szerette volna megtudni a legfőbb ügyésztől: „Mit húztak ki a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiból?”

Polt Péter válaszában az ügyészség korábbi nyilatkozataira hivatkozva hangsúlyozta, „a nyomozási iratokban szereplő minden adat és bizonyíték sorsa nyomon követhető, minden jogellenes beavatkozás az iratokból feltárható.” A legfőbb ügyész hozzátette, a „hangfelvételek ügyében a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen nyomozás van folyamatban, annak eredménye választ fog adni a felmerült fenti kérdésre.” Érdekes, hogy Polt Péter válaszában hangfelvételekről írt, holott Magyar Péter egyelőre egy felvételt adott át az ügyészségnek. Mindenestere leszögezte:

„A legfőbb ügyésznek és a Legfőbb Ügyészségnek nincs tudomása az iratokban történt jogellenes beavatkozásról.”

„Ahogy azt az ügyészség korábbi nyilatkozata is tartalmazta, helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint a legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül, ahogy az egy demokratikus berendezkedésű országban megszokott” – tette hozzá zárásként Polt Péter szó szerint megismételve a Központi Nyomozó Főügyészség közleményét, utalva hagfelvétel azon részletére, amikor Varga Judit arról beszél, Schadl György ügyében azért zajlott sikeres nyomozás, „mert ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk