Csárdi Antal úgy tudja, Ungár Péter és Vitézy Dávid egyeztetett Rogán Antallal

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Belpol

Távozik az LMP-ből, és egészen biztos abban, hogy a pártvezetés összejátszott a Fidesszel.

„A szememben az LMP megszűnt ellenzéki pártnak lenni” – mondta Csárdi Antal a 444.hu-nak, és egyben megerősítette, hogy kilép a pártból. De még súlyosabb az az állítás, miszerint

„egy számomra rendkívül megbízhatónak tartott személytől eljutott hozzám egy olyan bizonyíték, ami igazolja, hogy még azelőtt, hogy a kongresszus döntött volna a Vitézy-projektről, előrehaladott egyeztetések zajlottak Rogán Antal, Vitézy Dávid és a párt vezetése között.”

Ugyanakkor „forrásvédelemre” hivatkozva nem árulta el, hogy milyen bizonyítéka van az állításra. „Az az ellenzéki párt, amelyik a saját választási stratégiáját egyezteti a kormánypárttal, különösen abban a politikai helyzetben, amiben ma Magyarország van, teljes mértékben vállalhatatlan.”

Az interjúban Csárdi elmondta, hogy nem arról van szó, hogy fényképe lenne Vitézy, Ungár és Rogán kupaktanácsáról, és „nem az a baj, ha leülnek tárgyalni, hanem az, ha választási stratégiát egyeztetnek. Ez elfogadhatatlan.” Csárdi szerint az is a stratégia része volt, hogy Vitézy először húzódozott a jelöltségtől.

A kilépő politikus azt is elmondta, hogy amikor leült Ungárral beszélni a távozása okáról, a pártvezető azt mondta neki: „én nem ültem le Rogánnal egyszer sem.” Azt feleltem, „nem is állítottam, hogy te leültél vele.” De nem tagadta a stratégiai egyeztetést.

Csárdi arra a kérdésre, hogy kínos-e, hogy Orbán Viktor Ungár Péter családjának a nyaralójában töltött pár napot, azt mondta: „Ez egy roppant kellemetlen helyzet, de Ungár Péterről mindenki tudta, hogy Schmidt Mária az édesanyja, de ebből nem következik logikailag, hogy ő is fideszes lenne.”

Természetesen szóba került a lehetséges „Duna-egyesület”, ami baloldali alternatívát kínálta a Tisza Párttal szemben. (Erről a szerveződésről, amelybe a híresztelések szerint DK-s politikusok nem, de momentumosok, párbeszédesek, LMP-sek beléphetnek, mi is írtunk.) Csárdi azonban ennyivel elintézte: „Minthogy nem tudok ilyen szerveződésről, nem tudok erre egzakt választ adni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.