Orbán Ráhel divatboltos céget alapított

  • narancs.hu
  • 2021. július 28.

Belpol

A miniszterelnök lánya a kiskereskedelemben erősít rá a saját lábon állásra.

Odu Store néven hozott létre céget Orbán Viktor lánya, amelyben egyben az ügyvezető is – írta meg az mfor.hu. Ahogy a portál fogalmaz: Orbán Ráhelről régóta tudni lehet, hogy érdeklődik a divat- és szállodaipar iránt, és az évek során fontos háttérpozíciókat szerzett meg ezekben az iparágakban. Eddig névvel nem vállalta fel tevékenységét, azonban az elmúlt hetekben nyíltan kezdte felvállalni munkásságát, előbb cégvezetőként, aztán tulajdonosként is beazonosítható szereplő lett.

Orbán Ráhel májusban már elvállalta egy BDPST Koncept Kft. nevű leányvállalat vezetését a férje, Tiborcz István tulajdonában lévő ingatlanos cégcsoporton belül, ám a mostani cégalapítás az eddig ismert családi üzletektől független vállalkozásnak tűnik – legalábbis ebben a cégben Orbán Ráhel az egyetlen résztvevő.

Az mfor.hu cikke szerint a 3 millió forintos jegyzett tőkével alapított Odu Store Kft. fő tevékenysége ipari jellegű bolti kiskereskedelem, vagyis lényegében mindennel foglalkozik, ami nem élelmiszer, ital vagy dohányáru. A cégnyilvántartás alapján azonban az a portál sejtése, hogy elsősorban az Orbán Ráhel fő profiljába tartozó ruha- illetve textilipari tevékenység lehet meghatározó, ezek dominálnak a cég teljes tevékenységi körén belül is.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy a kormány elfogadta az úgynevezett Nemzeti divatipari stratégiát. Akkor a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) azt közölte az MTI-vel, hogy 2030-ra a teljes megújulás a cél a hazai divatiparban.

Az MDDÜ vezérigazgatója Bata-Jakab Zsófia, akiről korábban a 444.hu azt írta, Orbán Ráhel évfolyamtársa volt, a Népszava szerint barátnők. Utóbbi portál azt írta korábban az Orbán Ráhel közeli, állami milliárdokkal megtámogatott divatcégről: 2019-es mérlege szerint közel félmilliárd forintot, bérjárulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél.

Arról is beszámoltunk korábban, hogy Orbán Ráhel ismeretségi köre, barátai között ötmilliárd forint közpénzt dobtak szét a hivatalos indoklás szerint „a járvány okozta károk elleni küzdelem” céljára.

Nemrég Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője fogalmazott úgy egy sajtótájékoztatón, hogy „Amennyiben a választók úgy döntenek, hogy az ellenzéket és Karácsony Gergely miniszterelnökségét támogatják, akkor az első intézkedések között lesz, hogy a Magyar Divat & Design Ügynökséget bezárjuk.”

Orbán Ráhel új cégét, az Odu Store-t a XII. kerületi Apor Vilmos téren jegyezték be, ahol a Hegyvidék Bevásárlóközpont is működik. Az mfor.hu megjegyzi, hogy Orbán Ráhel férje, Tiborcz István sem tétlenkedett az elmúlt napokban, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-n keresztül egy újabb céget alapított Leonstrella Kft. néven. A cég ügyvezetője Malik Zoltán, aki Tiborcz számos más érdekeltségében is fontos posztot tölt be. A 3 milliós jegyzett tőkével létrehozott vállalkozás fő tevékenysége a saját tulajdonú, bérelt ingaltan bérbeadása, üzemeltetése.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.