Üzletasszony lett Orbán Ráhel

  • narancs.hu
  • 2021. június 21.

Belpol

A miniszterelnök lánya már korábban „a saját lábán állt”, néhány napja viszont férje ingatlanos cégcsoportjának egyik kft.-jét is vezeti.

Hivatalosan is üzletasszony lett Orbán Ráhel: május végétől a férje, Tiborcz István tulajdonában lévő ingatlanos cégcsoport cégcsoport BDPST Koncept Kft. nevű leányvállalatát vezeti – vette észre a Válasz Online. A cég élén korábban Malik Zoltán állt, aki számos más Tiborcz-érdekeltségben is feltűnt.

A miniszterelnök lánya eddig sehol sem töltött be jegyzett céges pozíciót: azt viszont egy ország tudhatja, hogy Orbán Ráhel az állami tulajdonú Magyar Turisztikai Ügynökségnek ad tanácsokat,  melyet "bizalmasa", Guller Zoltán vezet, a barátnőjeként ismert Bata-Jakab Zsófia pedig a szintén állami Magyar Divat és Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t irányítja.

Orbán Ráhel már 2014-ben – 25 évesen – arról írt a Facebookon, hogy férjével saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak; így akart válaszolni az őt és apját érő „nemtelen támadásokra”. Támadásnak azt tekinthette, hogy a HVG megírta: "pokolian drága" az a svájci vendéglátóipari főiskola, ahol a miniszterelnök lánya tanult. Az Ecole hoteliere de Lausanne-on 2014-ben az egy éves kurzus 80 ezer frankba (akkori árfolyamon mintegy 20 millió forintba került).

A Válasz Online amúgy cikkében nem kimondottan az Orbán-család munkavállalkozásával foglalkozott: azt miniszterelnök azon állítását cáfolták, hogy a száz leggazdagabb magyar 80 százaléka baloldali lenne. "Ezzel szemben a valóság az, hogy a százas lajstromból legfeljebb 14 főnek van szoclib múltja vagy ellenzéki jelene – de az ő többségük is betagozódott már a NER-be. Átvilágításunkból kiderül továbbá, hogy a lista bő fele Fidesz-kompatibilis figurákból áll, s közülük húszan a rendszer egyértelmű tartóoszlopai" - írta a portál.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.