Orbán szerint ha lesz béke, nem lesz infláció

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Belpol

A "háborús infláció" és a "háborús gazdasági válság" lettek a miniszterelnök új varázsszavai.

A NATO madridi csúcstalálkozójáról jelentkezett be Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán szerint súlyos kérdések vannak napirenden, az egyre romló ukrán háborús helyzet, a háborús infláció és a fenyegető háborús gazdasági válság. 

A miniszterelnök szerint fontos, hogy védelmi szervezetként a NATO ne sodródjon bele a háborúba és a béke megteremtését helyezze erőfeszítéseinek középpontjába.

Orbán azt mondta, hogy a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget. Feltűnő volt, hogy az inflációt és a válságot csak a "háborús" jelzővel együtt használta, amivel nyilván azt próbálta sugallni, hogy a bajok kizárólag külső eredetűek, azokért nem a kormány a felelős. 

Orbán bejelentette NATO-szövetségeseinknek, hogy Magyarország a katonai célú kiadásait a tervezettnél hamarabb, már 2023-ban felemeli a GDP 2 százalékára. 

A miniszterelnök végül arról beszélt, hogy ha lesz béke, akkor újra gazdasági fellendülés lesz és nem lesz infláció.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk