Orbán szerint ha lesz béke, nem lesz infláció

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Belpol

A "háborús infláció" és a "háborús gazdasági válság" lettek a miniszterelnök új varázsszavai.

A NATO madridi csúcstalálkozójáról jelentkezett be Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Orbán szerint súlyos kérdések vannak napirenden, az egyre romló ukrán háborús helyzet, a háborús infláció és a fenyegető háborús gazdasági válság. 

A miniszterelnök szerint fontos, hogy védelmi szervezetként a NATO ne sodródjon bele a háborúba és a béke megteremtését helyezze erőfeszítéseinek középpontjába.

Orbán azt mondta, hogy a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget. Feltűnő volt, hogy az inflációt és a válságot csak a "háborús" jelzővel együtt használta, amivel nyilván azt próbálta sugallni, hogy a bajok kizárólag külső eredetűek, azokért nem a kormány a felelős. 

Orbán bejelentette NATO-szövetségeseinknek, hogy Magyarország a katonai célú kiadásait a tervezettnél hamarabb, már 2023-ban felemeli a GDP 2 százalékára. 

A miniszterelnök végül arról beszélt, hogy ha lesz béke, akkor újra gazdasági fellendülés lesz és nem lesz infláció.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.