Orbán Veszprémben: Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió?

  • narancs.hu
  • 2023. május 12.

Belpol

A miniszterelnök egy tánc- és mozgásművészeti központ megnyitóján beszélt a „hungarofób brüsszeli bürokratákról”.

Péntek délelőtt Veszprémbe látogatott Orbán Viktor. A miniszterelnök az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrehozott új Tánc- és Mozgásművészeti Központ, az ActiCity megnyitóján mondott beszédet, amit a Telex szemlézett.

Orbán péntek délelőtt fél tizenegykor szólalt fel a rendezvényen, és nyitásként rögtön bele is vágott a közepébe:

„2023-ban Veszprémről beszélni könnyű és hálás, Európáról beszélni nehéz és körültekintést kíván”.

A miniszterelnök szerit Veszprém „látványos sikertörténet”, a fejlesztések és beruházások révén a város ismét elfoglalhatja helyét a magyarországi városok képzeletbeli dobogóján, a kormány pedig „szinte az utolsó filléreit is odaadta Veszprémnek, hiszen egy királynő nem mehet a bálba akármilyen hacukában”. A kormány által befektetett összeg 100 milliárd forint körül van.

„Köszönjük ez Európai Uniónak, köszönjük a döntést meghozó brüsszeli bürokratáknak, hogy Veszprém, így Magyarország mellett döntöttek. Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni a jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt, Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk – lehetnénk – képesek. Kár, hogy Veszprém példája a kivétel, és nem az általános szabály” – mondta Orbán Viktor, később pedig hozzátette:

„Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, mi végre az Európai Unió?

– ezt a kérdést írta fel az égre figyelmeztető ujjával a történelem ura, és ha nem találjuk meg rá a választ, akkor az olyan szép szokások, mint az Európa Kulturális Fővárosa napjai is meg vannak számlálva.”

Az ActiCity egyébként a város új Tánc- és Mozgásművészeti Központja, amely beruházás szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg. A központ Facebook-oldala szerint a próbatermek mellett tánc, illetve könnyű – és komolyzenei produkciók befogadására alkalmas előadóterem, szabadtéri színpad, étterem és kávézó, 150 férőhelyes parkolóház és a belvárosi zöldfolyosóba kapcsolódó árnyas pihenőpark jött létre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk