Orbán Viktor kedvelt püspöke húszmilliárd forintos fejlesztésekkel puhítja Szegedet

  • narancs.hu
  • 2018. május 5.

Belpol

A jövő évi önkormányzati választás előtt talán a szegediek is megvilágosodnak, végre.

Húszmilliárd forintot költhet el Kiss-Rigó László egyházmegyéje különböző fejlesztésekre. A Szeged-Csanádi Egyházmegye hatmilliárd forint, mondjuk úgy, előleget már meg is kapott: stadion épül, látogatóközpont meg luxusétterem, és a terveknek itt még koránt sincs vége – emlékeztet részletes cikkében a hvg.hu. Mivel Szeged nem fideszes vezetésű, kénytelen az egyház intézni azt a dicsőséges feladatot, amit máshol az önkormányzatok visznek, így az MSZP-s Botka László nemigen fog szalagot vagdosni átadásokon.

Botka László korábban mindig együttműködött Orbán jó barátjával, Kiss-Rigó püspökkel, sőt, akkor sem tiltakozott túlságosan, amikor először vetődött fel, hogy Szegeden az egyház építene stadiont; akkor még úgy volt, hogy tao-pénzből.

Közben a 3 milliárd forint taóból 10 milliárdos állami támogatás lett, a stadion pedig mint Ifjúsági Centrum épül. Teljes erőbedobással dolgozik rajta Garancsi István cége, Orbán másik kedvelt NER-társa, hogy mielőbb kész legyen a létesítmény. A Magyar Közlönyben szereplő információk szerint az egyházi projekt engedélyeztetését, a hatósági eljárásokat a megyei kormányhivatal vezetője koordinálja, míg a központi tervtanács az építészeti ügyekben jár el. Vagyis a helyi erőknek nincs és nem is lesz beleszólása a beruházásokba.

(hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk