Egy underground értelmezés: Orbán a nemzetközi politika új szuperbrandje

  • narancs.hu
  • 2019. december 18.

Belpol

Írodott egy önfejlesztő könyv, amit a kormányfő inspirált. Fiataloknak készült, „akik saját erőből kívánnak boldogulni”.

„Örömmel fogom forgatni” – olvasható Szájer József fideszes EP-képviselő ajánlása Hidvégi Áron Arnold Viktor Orban – Egy underground értelmezés című könyvéhez címzett ajánlása.

A szerző szerint Orbán nem „magyar” márka: „sokkal inkább világmárka, a nemzetközi politika új szuperbrandje”. A könyv fiataloknak szól, akik saját erőből kívánnak boldogulni.

„Lesznek, akiknek ez a könyv támadás, és nem a hangvétele miatt. (Az ugyanis udvarias.) Ha a baloldali-liberális értelmiség áldozatként tekint magára, akkor ez a könyv áldozathibáztató.

Azokkal a jobboldaliakkal sem értek egyet, akik szerint Orbán a „legtehetségesebb” politikus. A tehetség arról szól, hogy valaki képes felismerni új igazságokat, ő viszont régi igazságokat mond ki újra, ami nem a »tehetséges ember« jellemzője, hanem egy igen ritka másmilyené: a bartóké és a puskásé, Esterházy terminus technikusával élve” – fogalmaz a szerző. Hozzáteszi, Hidvégi szerint Orbán Viktor és kormánya megítélése külföldön sokszor igazságtalan.

false

 

Fotó: Önerőből.hu

Az underground értelmezésself-help könyvek motiváló erejével szeretné megváltoztatni a magyar miniszterelnökről kialakult előítéleteket. „Sőt, legyünk minél többen, akiket Orbán Viktor története inspirál. A millenáris generációt szeretném inspirálni és cselekvésre ösztönözni – Orbán példája által, de a saját történetemen keresztül” – írja.

„A könyv kimondatlan üzenete: »Hogyan változtasd meg az életed Orbán Viktor példáját követve«” – szögezi le.

Hidvégi könyve nem mindenkinek szól, „de lehet, hogy éppen Te leszel az, akinek igen. Aki hozzám hasonlóan egyetért azzal, hogy Szent István, Bethlen Gábor és Széchenyi István mellett Orbán Viktor is a magyar történelem piros betűs lehetősége, aki önerőből feltette az életét a politikára és hazáját a világpolitika térképére.”

Figyelmébe ajánljuk