Orbán Viktor szerint „kokik, sallerek, pofonok le-leesnek” egy kampányban

  • narancs.hu
  • 2018. február 20.

Belpol

Majd hozzátette: ez nem gond, mert a választás valójában egy ünnep.

Egerben indította kampánykörútját Orbán Viktor, ahol aláírásokat gyűjtött az egri fideszes jelöltnek, Nyitrai Zsoltnak. A miniszterelnök fotósa végigdokumentálta a napot, azt is, ahogy bekopogtatnak egri családokhoz, ahol úgy tettek, mintha váratlanul jelentek volna meg, hogy meggyőzzék a családokat, ki is az, aki nem bontaná le a határkerítéseket.

false

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán az utcán is pózolt néhány emberrel, beszélt a helyi Fidesz aktivistáinak az egri pártközpontban, egyeztetett a polgármesterrel, és a helyi önkormányzati televíziónak adott egy hosszabb interjút is. Utóbbit foglalta össze az MTI, és a távirati iroda szerint a beszélgetés első felében szinte csak a menekültkérdésről volt szó, utána beszélt arról Orbán kormányfő, hogy szerinte „a kampány azt jelenti, hogy meló van”: el kell kezdeni körbejárni az országot, minél több embert fel kell keresni, és találkozni kell a polgármesterekkel. „A mai nappal lényegében megindultam, és azt gondoltam, keresve sem találhatnék jobb helyet, mint hogy Egerben kezdjem a 2018-as kampányt” – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy

a kampánynak mindig van egy „lökdösődéses” jellege, „kokik, sallerek, pofonok le-leesnek”,

de ez nem a lényege a választásnak, az ugyanis valójában egy ünnep: a magyarok eldönthetik, mi történjen az országgal.

false

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A látogatás persze nem múlt el választási ígéretek nélkül, a Modern Városok Programban egyszer már bedobott fejlesztéseket ismételgette, majd elmondta: ha megnyerik a választásokat, akkor lesz Egert elkerülő út is, és további forrásokat mozgósítanak az egri várra, illetve az eddigit is felülmúló, „nagyszabású rekonstrukciós programokat” indítanak. Vagyis a miniszterelnök figyelt arra, hogy szépet és nagyot ígérjen, de ne olyat, amit aztán konkrétan számon lehet kérni rajta és a városi helytartóin.

Figyelmébe ajánljuk