Orbán Viktort a korrupcióról kérdezték, erre teljesen összeomlott

  • narancs.hu
  • 2016. október 4.

Belpol

Videomix a miniszterelnök parlamenti pánikreakciójáról.

Az Országgyűlés tegnapi ülésén Hadházy Ákos tulajdonképpen kétszer tette fel ugyanazt a kérdést, amelyre Orbán Viktor egyszer sem bírt még csak felületes vagy mellébeszélő választ sem adni.

Hadházy Ákos felszólalása

Hadházy Ákos felszólalása

Fotó: MTI

Először arra emlékeztetett Hadházy, hogy az azóta szekszárdi polgármesterré előlépett fideszes politikus, Ács Rezső miket mondott a túlárazott közbeszerzések működéséről, vagyis az egész országot átszövő fideszes korrupcióról. Erről Hadházy korábban hangfelvételt is közzétett, tehát viszonylag nehéz letagadni. Az LMP-s képviselő azt kérdezte Orbántól, hogy ezek fényében is csupán ellenzéki blablának tartja-e, hogy van Magyraországon korrupció.

Orbán annyit válaszolt erre, hogy ha Hadházy ilyen esetről tud, tegyen feljelentést.

Már tettem feljelentést, válaszolta Hadházy, majd felhozott egy másik egyértelmű korrupciós esetet: az Országos Roma Önkormányzattól maga az Emmi követel vissza 1,6 milliárdot, miután - az LMP-s képviselő hathatós közreműködésével - feltárultak a "Híd a munkába" program őrült visszaélései. Hadházy ezek után újra feltette a kérdést, hogy csupán ellenzéki bla-bla a korrupció vagy valóság.

Erre következett Orbán érthetetlen viszontválasza: közölte az ülést vezető elnökkel, hogy nem értette kérdést, és kérte, hogy azt Hadházy ismételje meg. Erre zavar támadt a mögötte ülő képviselők között, majd az amúgy kormánypárti levezető elnök volt kénytelen közölni vele, hogy a kérdés megismétlésére a házszabály nem ad lehetőséget. Amire Orbán furcsa röhörészéssel reagált.

A teljes felvételt itt tekinthetik meg, a lényeget pedig ebben a kis műalkotásban összegeztük:

Figyelmébe ajánljuk