Visszakapta a korrupcióval vádolt Völner Pál a családi luxusautókat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 16.

Belpol

Egy Lexust, egy Mini Coopert és egy Porsche sportautót kapott vissza a Völner család.

Újra használhatja a korrupcióval vádolt Völner Pál családja azokat az autókat, amelyeket a volt államtitkár ellen indult büntetőeljárás alatt foglaltak le a hatóságok – írta meg hétfőn a 24.hu. A lap értesülése szerint egy Lexust, egy Mini Coopert és egy Porsche sportautót kapott vissza a Völner család. Ezek közül az előbbinek Völner felesége, utóbbi kettőnek a fia a tulajdonosa.

A lap értesüléseit megerősítette a Fővárosi Törvényszék, valamint a volt fideszes államtitkár védője is. Papp Gábor közölte, bírói engedéllyel kerültek vissza az autók a tulajdonosokhoz, ám azok továbbra is le vannak foglalva, mindössze a használatukat tették lehetővé. Hangsúlyozta, az autók közül egyik sem Völner Pál tulajdona, és az eljárás kiszámíthatatlansága miatt ez volt a legjobb megoldás, más esetben ezek a járművek egy garázsban porosodnának. Hozzátette, az autók közül a legfiatalabb is 4–5 éves, de van köztük 13 éves is.

A volt államtitkárnál és családjánál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala többek között bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett. Völner akkor azt nyilatkozta, „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”.

Idén áprilisban egyébként arról írtunk, hogy Völner Pál egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmáson, holott korrupcióval vádolt egykori államtitkár több alkalommal panaszkodott az őt és a családját sújtó kiterjedt hatósági vagyonzár miatt.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, Az ítélkezési szünet után szeptember 10-én folytatódott Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György volt végrehajtó elnök korrupciós ügyének büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A tárgyalás pedig azzal kezdődött, hogy a bíróság felhívta Schadl György figyelmét arra, hogy a tőle korábban lefoglalt négy autója, kisrepülője és kishajója tárolási helyét többszöri felszólításra sem közölte.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Jön az ár!

  • narancs.hu

Operatív törzs, várható tetőzés, szentesi kétéltűek, nincs alternatíva – hétfő délelőtti árvízi összefoglaló.