Orosz hackerügy: Donáth Anna az EU külügyi főképviselőjéhez fordult

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Belpol

Egy egész kontinens biztonságát veszélyezteti, hogy Szijjártó eltitkolta az orosz beavatkozást.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az Európai Unió külügyi és biztonsági főképviselőjéhez, Josep Borrellhez fordult az orosz hackertámadás ügyével kapcsolatban.

Donáth úgy fogalmaz: „Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságát és szuverenitását sérti, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatába ki-be járkál az orosz titkosszolgálat. Ezért levélben fordultam Josep Borrellhez, az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez. A lebukott Szijjártó Péter azt mondta: a nyilvánosság előtt nem vitat meg nemzetbiztonsági kérdéseket.

Akkor viszont vitassa meg az EU külügyi főképviselőjével, magyarázza meg neki, hogy miért titkolták el a támadást, miért hazudtak róla.

A szuverenitására a velünk szövetséges EU-val szemben olyan kényes magyar kormány lassan egy keleti gyarmat szintjére süllyeszti az országot. Miközben a magyar köztévében a Kínai Kommunista Párt propagandaműsorai mennek, egy szavuk sincs ahhoz, hogy orosz kormányzati hekkerek a magyar és az európai biztonságot is veszélyeztetik. Amellett, hogy Borrellt tájékoztattam az ügyről, arról is kérdeztem: mit tud tenni az Európai Unió egy ilyen helyzetben, hogy megvédje az EU szuverenitását? A minimum, hogy világossá teszik: Szijjártó Péter és a magyar kormány egy egész kontinens biztonságával játszik.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk