Újabb műtéten esett át Robert Fico

  • narancs.hu
  • 2024. május 17.

Belpol

Még mindig súlyos az állapota, és bár stabil, még nincs túl az életveszélyen.

Pénteken közel kétórás műtéti beavatkozáson esett át Robert Fico, aki tegnap délután merénylet áldozata lett. Az orvosok megpróbálták az „állapotát a pozitív prognózis felé mozdítani” – tájékoztatott Robert Kaliňák (Smer) védelmi miniszter a kormányfő állapotáról pénteken a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház előtt. Az Új Szó riportja szerint Fico állapota továbbra is nagyon súlyos. Kaliňák tájékoztatása szerint a mai műtét a sebek gyorsabb gyógyulását segíti. Hozzátette, néhány napba telik, míg egyértelművé válik, miként alakul tovább a kormányfő egészségügyi állapota, és továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy rosszabbra fordul. Elképzelhető, hogy a jövőben a miniszterelnök valamelyik pozsonyi kórházba kerül át, de egyelőre nincs olyan állapotban, hogy ez lehetséges legyen.

Miriam Lapuníková, a kórház igazgatója elmondta, a miniszterelnökön CT-vizsgálatot végeztek, ennek eredményei alapján eltávolították a lőtt sebből visszamaradt, elhalt szöveteket. Ez megszokott eljárásnak számít. „A páciens állapota valóban súlyos, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon kezelik” – tette hozzá.

Peter Pellegrini szlovák köztársasági elnök szerint a miniszterelnök emlékszik a szerda délután Nyitrabányán történt merényletre, és meglepődött, hogy ilyen gyorsan történtek a dolgok, és hogy mindez egyáltalán megtörténhetett. 

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) pénteken a kora reggeli órákban átkutatta a merénylő, Juraj Cintula lévai otthonát. A merénylőt több magyar hírportál is baloldalinak nevezte egy fordítási hiba miatt, a tragikus eset már a Fidesz kommunikációjában is helyet talált. Erre mondta Ódor Lajos ma reggel, hogy mivel sokan nézik a magyar sajtót Dél-Szlovákiából, ezért nem lenne jó, ha közvetett módon próbálnák rosszabbá tenni a hangulatot.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk