Határozatlan idejű sztrájkba kezd egy budai iskola

  • narancs.hu
  • 2022. november 20.

Belpol

Határozatlan idejű sztrájkba kezdhetnek az Óbudai Gimnázium dolgozói, mert hónapok óta nem kapják meg a nekik járó pénzt.

Sem az augusztusi gólyatábor, sem a szeptemberi osztálykirándulások után járó napidíjat nem kapták még meg az Óbudai Gimnázium tanárai. Az iskola sztrjákbizottsága a hvg-nek eljuttatott levél szerint követeli, hogy a pénzt legkésőbb a decemberi fizetésekkel utalják el, mert ha nem, akkor december ötödikétől az iskola legalább 15 pedagógusa határozatlan idejű sztrájkba kezd addig, míg meg nem kapják a pénzt.

A gólyatábor esetében napi 5 ezer forinttal tartoznak (összességében fejenként 15 ezer forintról van szó). Az osztálykirándulás napi díját nem írták le a közleményben, azzal kapcsolatban azt jegyezték meg, hogy az útiköltséget, szállást, étkezést saját zsebből fizetik a tanárok, mert a tankerület nem támogatja a programot.

A sztrájkbizottság közleménye arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy "milyen kiszolgáltatott és megalázó helyzetben vannak Magyarországon a pedagógusok, hogy a táboroztatások, kirándulások, tanulmányutak során a tanárok párszáz forintos órabérért dolgoznak, és még ehhez az összeghez sem jutnak hozzá időben". Ehhez képest amikor sztrájkolnak, vagy polgári engedetlenség miatt nem dolgoznak, mindig naprakész a bérszámfejtés, azonnal levonják a kieső órákat. Ugyanilyen precizitást várnak el akkor is, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk