Orvostanhallgatók keresik fel az oltatlan 60 év felettieket

  • narancs.hu
  • 2021.07.24 10:18

Belpol

A kormányhivatal rendeli majd ki a tanulókat.

Kirendelés alapján az orvostanhallgatók fogják végezni azon 60 év felettiek oltását, akik még eddig nem kaptak vakcinát. Az erről szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A rendelkezés szerint a páciens lakóhelyéhez legközelebb eső felsőoktatási intézményből rendelhetők ki a hallgatók, akik nemcsak arra lesznek jogosultak, hogy felkeressék az oltatlan időseket, hanem arra is, hogy – felügyelet mellett – beadják a védőoltást.

Az idősek oltásában egyébként bármelyik orvos is részt vehet önkéntes alapon, ehhez csak regisztrálniuk kell a kormányhivatalnál.

Amennyiben a kirendelt hallgató lakhelye, tartózkodási helye túl messze van a kirendelés helyszínétől, vagy nehézkes oda a közlekedés, a kormányhivatal köteles szállást biztosítani. A tanulók számára az elvégzett munkáért pénzbeli juttatást is fognak folyósítani.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk