Összefogott az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2019. április 4.

Belpol

Bemutatták az ellenzék polgármesterjelöltjét Székesfehérváron.

„Közösen jelentette be polgármesterjelöltjét ma délután a székesfehérvári ellenzék. Az önkormányzati képviselőt adó ellenzéki pártok, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik, valamint az újonnan a városban is megalakult, Márki-Zay Péter konzervatív hódmezővásárhelyi polgármesterhez kötődő Mindenki Magyarországa Mozgalom ma délután a Magyar Király Szállóban bejelentette, közösen állnak Márton Roland helyi MSZP-s elnök polgármester-jelöltsége mögé, és így ő lesz Cser-Palkovics András fideszes városvezető messze legerősebb őszi kihívója" – írja a Mérce.

A portál szerint Márton Roland a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy

„át kell vezetni Székesfehérvárt a 21. századba”,

mivel a város ugyan az EU-tól sok-sok milliárd forintot kapott, ezt azonban a fideszes vezetés „bulibáróként viselkedve” elverte „propagandára, személyi kultuszra és stadionokra".

Márton elmondta: ő az „életminőség növelésére költené ezt a pénzt", ez alatt a következőket értette: a közlekedési káosz felszámolását; az gészségügyi várólisták megszüntetését, és egy önkormányzati diagnosztikai központ felépítését; Közép-Európa ipari központjává tenné a várost, de „nemcsak a multiknak"; önkormányzati bérlakásokat építtetne;fásítana, parkosítana; megállítaná „az oktatás hanyatlását".

A polgármesterjelölt kijelentette: „Nem elég hogy tudjuk, mit nem akarunk, azt is tudjuk, mit akarunk helyette”.

Amint arra Mérce emlékeztet, Márton Roland 2014-ben, az MSZP-Együtt színeiben 22,71 százalékot kapott, és így második lett a voksok 64,5 százalékát megszerző fideszes Cser-Palkovics mögött. A jobbikos polgármesterjelölt, Horváth-Tancsa Ágnes Izabell 6,44 százalékot, a függelten Juhász László 2,65-öt, az LMP színeiben induló Bialkó László Gergő pedig 2,55 százalékot szerzett.

Figyelmébe ajánljuk