Öt nap alatt 3,6 milliót adtak össze az Átriumnak

  • narancs.hu
  • 2022. július 2.

Belpol

„Talánmégnemkésőhaigenakkoris” – írta az egyik adományozó néző a küldemény mellé.

A héten öt nap alatt 3 millió 635 ezer 942 forintot utaltak a nézők az Átriumnak, egyszeri támogatásként, a Mecénás Klub tagjaként, illetve „székkeresztelőként” – olvasható a színház legfrissebb Facebook-posztjában, amelyről a Telex írt.

A színház köszönetet mond az adományozóknak „Nizzától Angyalföldig, Halimbától Tapolcáig, Kőbányától Csepelig, Győrtől Sóskútig, Óbudától Neuwiedig, Nagykanizsától Esztergomig, Gyöngyöstől a II. kerületig”, és idézett az adományok mellé írt üzenetekből.

A pénzt az Átriumban dolgozók munkabérének kifizetésére fordítják.

A közösség ezen a héten csütörtökön jelentette be hivatalosan, hogy az utolsó előadásait tartja, mert nem tudja tovább működtetni a színházat.

 A többek között Alföldi Róbertet, Gyabronka Józsefet, Hernádi Juditot, Stohl Andrást is foglalkoztató Átrium korábban közzé tette, hogy adományokat vár, mert hiába pályázott.

„Ezek nem pályázatok voltak, mert akkor átlátható kiírási és értékelési rendszert kellett volna létrehozni, határidőkkel, ilyesmivel, hanem kérelmek, amiket államtitkár uram saját belátása szerint bírált el” – közölte az Átrium, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárra utalva. Idén azonban már ez sem működött, mert „a kulturális kormányzat elköltötte a támogatási fedezetet, 12 milliárd forintot, az Átrium (és sok más független színház) nem kapott egy fillért se”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk