Parragh az új kata törvényről: a kiesőket nem éri jelentős hátrány

  • narancs.hu
  • 2022. július 12.

Belpol

Az MKIK elnöke szerint a módosítás kissé erősre sikeredett. 

Parragh László kizárta, hogy a kata tervezett módosítása még puhulna keddig, amikor a parlament (kivételes sürgősségi eljárás keretében) tárgyalja az előterjesztést és szavaz róla. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában azt mondta, az új törvény hatására a mintegy 450 ezer katás adózói kör nagyon jelentősen lecsökken majd. 

Mint fogalmazott, a most kiesőket nem éri jelentős hátrány, alapvetően beterelődnek egy másik adónembe, aminek ellenőrzése jóval egyszerűbb lesz állami oldalról. Ugyanakkor habár illeszkedik a törvénymódosítás abba az irányba, amit az MKIK eredetileg javaasolt, kissé erőteljesre sikerült szerinte. Azt is elmondta, a hatálybalépésről volt vita a felek között, ugyanis a jelenlegi tervezet szerint az új katatörvény szeptembertől lép életbe, azonban az iparkamara a januári érvénybelépést javasolta. 

A tervezett módosítás nagy port kavart hétfőn, hiszen annak értelmében csak azok élhetnek majd a kedvező adózás lehetőségével, akik magánszemélyeknek számláznak. A Momentum ezért módosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, illetve kedd reggel 10 órára tüntetést szerveződik a Kossuth térre. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk